Kunstner
Rita Marhaug

Ved siden av grafikk og performance er tegning, fotografi, video og installasjon brukte medier i Marhaug sitt kunstnerskap. Hun har deltatt på en rekke utstillinger og performancekunstfestivaler i inn og utland. I sine senere produksjoner har gjennomgående tema vært sansing og transformasjon. I fotografi og performance har dyr og mennesker bidradd som aktører.

Samarbeid med kolleger er viktig for Marhaug. Sammen med Traci Kelly (UK) og Nisa Ojalvo (USA) har trioen siden 2013 arbeidet på prosjektet Lånt landskap med performance for kamera. Kroppen i landskap, tid og forgjengelighet er stikkord for arbeidet og resultatet av dette kunne ses på Kunstgarasjen i Bergen tidligere i år. Hennes siste soloutstillinger er TIDE på Galleri Christinegaard i Bergen og Konsekvensutredning på Galleri lille Kabelvåg i Lofoten.

Rita Marhaug er født i 1965. Hun har sin kunstutdannelse fra Kunst og designhøgskolen i Bergen (hovedfag, 1989) samt Universitetet i Bergen (mellomfag i kunsthistorie, 1996). Fra 2007-13 var Marhaug professor ved KHIB, - i dag Fakultet for kunst, musikk og design, UiB. Hun er i dag freelancekunstner med atelier i CS55, Bergen.

Marhaug har hatt en rekke tillitsverv lokalt og nasjonalt i ulike kunstnerorganisasjoner