Kunstner
Kari Aasen

Kari Aasen har Hovedfag i spesialisert kunst fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen i 2001. Hun arbeider med skulpturelle objekter og installasjoner. Hovedsaklig i leire, men også i andre materialer.
Aasen jobber i en vitenskapelig tradisjon med tilnærming til sykliske endringer og naturens sårbarhet. Hun fokuserer på prosess, gjentakelse og repetativ handlinger, møte mellom hånd og material. Ofte utfra stedspesifikk plassering.
Gjennom prosjektet Still Life arbeider Aasen med transformasjon fra natur til kultur. Hun samler organisk plantemateriale langs sine stier, avstøper dette i porselen, som igjen brennes og monteres til nye organiske landskap. Katalogiserer det forgjengelige og arkiverer det dødelige.

Aasen har et tydelig organisk formspråk og arbeider ofte i serier. Med sine modellerte objekter er det møte mellom materialet, hånden og utforskning av dette som er avgjørende for resultatet i den rå og røffe overflaten.

Kari Aasen har arbeidet med utsmykninger i offentlig rom, både med egne oppdrag og gjennom flerfaglig fellesskap med utsmykning av byrom i Bergen.