Arrangement
Elin Brissmann og Kristin Austreid deltar på LNMs jubileumsutstilling
Elin Brissmann og Kristin Austreid deltar på LNMs jubileumsutstilling
9.nov-6.jan
LNM, Kunstnernes Hus

Elin Brissmann og Kristin Austreid er blant de utvalgte til å delta på LNM (Landsforeningen norske malere) sin jubileumsutstilling! Utstillingen vil fylle både LNM sine lokaler og Kunstnernes hus i Oslo. Åpning fredag 9.november med blant annet jubileumstale ved Gunnar Danbolt.

Om utstillingen: Jubileumsutstillingen 1968 | 2018 består av verk fra 1968 og 2018 som møtes til samtale og brytning. Jubileumsutstillingen er kuratert som én utstilling, men vises på to steder: på Kunstnernes Hus og i LNMs galleri. Det var på Kunstnernes Hus det hele begynte med et stiftelsesmøte 15. mai 1968. På Bankplassen driver LNM sitt galleri med mål om å speile bredden i norsk maleri i dag. Det sagnomsuste året 1968 markerer starten på en brytningstid i politikk og samfunn. Etableringen av LNM markerer på mange måter slutten på maleriets hegemoni her hjemme. Samtidig er det også en ny begynnelse. Maleriet har på 50 år gått fra å være det dominerende kunstuttrykket til å bli en del av samtidskunstens mangfold. Maleriets død har blitt erklært med jevne mellomrom, kun for å bli etterfulgt av erklæringen om maleriets gjenoppstandelse. For mange eldre malere har det vært en krevende reise gjennom de siste tiårene. Men for mange yngre ligger det en frihet i at historiske bånd er revet over.

Bilde: Elin Brissmann, Uten tittel, 2018

 
Sarah Jost og Rita Marhaug i Shanghai!
Sarah Jost og Rita Marhaug i Shanghai!
2-4.november, 2018
Modern Art Museum Shanghai

Sarah Jost og Rita Marhaug deltar under art book in China ved Modern Art Museum Shanghai!

Se http://artbookinchina.com for mer info

Om prosjektet: Founded in 2015, abC as the first major art book fair in China, dedicated to promote local artist’s books and independent publications in China as well as introduce excellent global publishers and institutions to establish a profound multilateral dialogue. In the past years, abC has organized art book fairs connecting fields of contemporary art, design, and publishing, welcoming over hundreds thousand publishers, media platforms and visitors around the world.

 
B-Open 2018!
B-Open 2018!
21. og 22. april
Bergens mange atelierhus

B-open, Åpne Atelier, er en kunstfestival i slutten av april hvor Bergens kunstnere åpner atelierene sine for publikum i tillegg til en rekke andre eventer. Festivalen og alle de tilknyttede aktivitetene er åpen for publikum i alle aldersgrupper med gratis adgang. Se hele programmet her.

 
Elin Brissman
Elin Brissman
26.1 kl 18.00
CM7 (Christian Michelsens gate 7, Bergen)

Etter forberedende kunstskoler i Skövde og Göteborg, flyttet Elin Brissman (f.1982, Sverige) til Bergen i 2006 for å studere på Kunsthøyskolen der hun tok sin master i fri kunst 2011. I 2012 var hun med og startet atelierfelleskapet BLOKK, der hun har arbeidet siden da.

Brissman arbeider med formalistisk utformede, fotorealistiske oljemaleri av hverdagslige bygninger fra tiden mellom andre verdenskrig og fram til oljekrisen på begynnelsen av 70-tallet. Bygningene har ofte en sentral rolle i våre samfunn, men har en lav status og blir ofte oversett. Brissman ønsker gjennom maleriet å gjøre oss oppmerksomme på disse bygningene, vise fram skjønnheten i det hverdagslige og slik ta vare på en kulturarv som er truet fordi vi ikke ser verdien i den. Etterkrigstidens arkitektur har også en materialbruk som gjør dem til fantastiske motiv der den enkleste husfasaden har uendelige maleriske utfordringer: En blondegardin bak et halvt reflekterende glassvindu, repetisjonen i en mursteinsfasade eller rennene i en bølgeblikksplate.

 
Cineart: Mattias Härenstam
Cineart: Mattias Härenstam
5.desember kl 20.00
Cinemateket i Bergen

Artist Mattias Härenstam will be present at tonight’s screening and give a short presentation of each work and partake in a Q&A at the end. The program contains the following works: Portrait of a Smiling Man (4.30 min), Rekonstruksjon (21.10 min) and Prospekt (16 min).

 
Samlede verk
Samlede verk
1. til 24. september
Kunstgarasjen, Møllendalsveien 15, Bergen

”SAMLEDE VERK – Å leve med kunst”. I utstillingen har Kunstgarasjen invitert kunstnere til å vise verk fra 1970-tallet og frem til i dag, og ser på utviklingen og trender som har vært på den vestlandske kunstscenen. Kunstgarasjen har lånt verk fra samlinger, og har i tillegg bedt kunstnere se tilbake på sin nære fortid, og velge ut arbeider som er representative for hva samlere har vist interesse for.

 
Oss 4
Oss 4

Galleri Puls torsdag 8. juni kl. 19.00 med Silje Ensby, Kwestan Jamal Bawan, Aud Bækkelund og Solfrid Aksnes. På opninga vert det opplesing ved Arnhild Litlerè og musisering ved Arvid Aasprang.

"Oss 4" er oss fire kunstnarane som drifter Galleri Puls. Denne siste sommaren vil me visa våre eigne arbeid.

Resultatet er eit vidt spekter av utrykk i store og små format. Silje Ensby viser eit reisebrev i tekst, teikning og video. Aud Bækkelund stiller ut nye installasjonar og tekstilcollage samt eit objekt. Solfrid Aksnes har laga nye fotocollage i små format. Kwestan Jamal Bawan er plakatkunstnaren til Hardingtonar i år. Originalmaleriet har ho tatt med til denne utstillinga saman med eit anna maleri i same serien, saman med nye teikningar.

 
Therese Christensen: Malerier
Therese Christensen: Malerier
26/05/2017 – 24/06/2017
Kunstgarasjen, Møllendalsveien 15

Therese Christensen var født i England og vokste opp i Oslo. Størsteparten av sitt liv har hun bodd, arbeidet og hatt sin base i Bergen. Therese Christensen gikk bort tidligere i år. Utstillingen var planlagt sammen med henne. Hennes arbeid har ikke blitt vist i Bergen siden 2004 på Galleri Bouhlou. Les mer her.

 
Harald E. Tørresen: Tegninger
Harald E. Tørresen: Tegninger
21.05.2017 – 27.08.2017
Alvøen Hovedbygning, Alvøveien 150, Bergen

For sommeren 2017 har Bymuseet i Bergen invitert Harald E. Tørresen til å vise tegninger på papir i kaféen i Alvøen Hovedbygning. Utstillingsperiode: 21.05.2017 – 27.08.2017

Åpent lørdag/søndag kl. 12-16.

 
LisBeth J Sjøvoll på Christinegaard
LisBeth J Sjøvoll på Christinegaard
18.5-11.6
Galleri Christinegaard, Formannsvei 3, Bergen

LisBeth J Sjøvoll åpner utstilling på Christinegaard 18. mai kl 19, utstillingen står frem til 11. juni.

 
KUNSTMARKED!
KUNSTMARKED!
21-23. april
Blokk, Lille Markeveien 15, Bergen

ART + FOLK, med støtte av Bergen Kommune inviterer til KUNSTMARKED. I samarbeid med B-Open og Kunstguide.no vil det stilles ut arbeider av profesjonelle kunstnere som bor i Bergen. Kunstverkene som presenteres kan kjøpes, og vil alle ha en salgsverdi på inntil 5000 kroner. Les mer her.

Åpning blir fredag 21.4 fra 17-19.

 
Petra Dalström på Tag Team Studio
Petra Dalström på Tag Team Studio
17. mars til 2. april
Tag Team, Møllendalsveien 17, Bergen

På Tag Team viser Dalström nye verk. I arbeidet mot utstillingen har hun utforsket ulike materialer som leire, voks og bly - men også mer immaterielle størrelser som lys og mørke. Resultatet av disse undersøkelsene er en installasjon av fengslende, delikate skulpturelle arbeider.

 
Anngjerd Rustand på Bomuldsfabriken Kunsthall
Anngjerd Rustand på Bomuldsfabriken Kunsthall
9. mars - 9. april.
Bomuldsfabriken Kunsthall, Arendal

Anngjerd Rustand (f. 1982) er født og oppvokst i Arendal og bor i Bergen. Hun er utdannet med en mastergrad fra Kunsthøgskolen i Bergen i 2010, og har stilt ut ved bl.a Hordaland kunstsenter, Kristiansand Kunsthall, Entrée, Oslo Kunstforening, Den Frie Udstillingsbygning og Prosjektrom Normanns. I 2015 vant hun Sørlandsutstillingens reisepris for verket Blåbær og aske som hun viste i Bomuldsfabriken Kunsthall. Les mer om utstillingen her.

 
Ultimo Scenario
Ultimo Scenario
18.2 kl 17.00
Gamle Barneklinikken, Haukeland sykeshus

Ultimo Scenario» viser arbeider av 15 kunstnere som er valgt ut spesielt fordi de arbeider med stedsspesifikke prosjekter og situasjoner. Kunstnerne har blitt invitert til å belyse ulike aspekter ved Barneklinikkens historie og rolle i samfunnet de 66 årene den har eksistert. Klinikken er kunstnerisk sett en svært interessant kontekst som kunstnerne har stått fritt til å utforske gjennom å ta utgangspunkt i deres eget fortolkningsbilde. For å skape et størst mulig spenn i bruk av metodikk og tematiske tilnærminger har kuratorene vektlagt mangfoldighet i utvelgelsen av kunstnere. Les mer her.

 
Fotohistorier: Fotobok
Fotohistorier: Fotobok
Onsdag 22. februar kl 20:00
Landmark, Bergen Kunsthall

Velkommen på Fotohistorier der Christina Leithe, Helge Skodvin og Christine Hansen presenterer egne fotobøker - les mer her

 
Karina N. Presttun på Hå Gamle Prestegård
Karina N. Presttun på Hå Gamle Prestegård

Karina N. Presttun åpnet i helgen utstilling på Hå Gamle Prestegård utenfor Stavanger, les om utstillingen her.

 
Vestlandsutstillingen på Kabuso
Vestlandsutstillingen på Kabuso
14.1. til 12.2
Kabuso, Hardangerfjordvegen 626, 5610 Øystese

Tema som økologi og menneskeleg framferd er gjennomgåande i Vestlandsutstillinga 2017. Utstillinga legg til rette for refleksjon kring menneskeleg interaksjon med miljøet i fortid, notid og mogeleg framtid. Kvar har mennesket gått? Kva har vi etterlete oss?

 
Sarah Jost: "Oändliga försök" 07.01 – 05.02
Sarah Jost: "Oändliga försök" 07.01 – 05.02
Åpner lørdag 7.1 kl 13.00
Norske Grafikere, Tollbugata 24, Oslo

Oändliga försök er en installasjonsbasert utstilling som omhandler kommunikasjon og de utfordringer den mellommenneskelige utvekslingen av tanker og følelser byr på. Det fortelles en historie med utstillingen, om en tenkt bygning med et tilsynelatende uendelig antall etasjer. Bygningen er skueplass for spesifikke handlinger: bøker dekonstrueres, teksten fjernes fra boksidene og forflyttes med rør nedover i etasjene.

 
Gallerienes julemarked
Gallerienes julemarked
12. desember kl 13-19
Scandic neptun

På Gallerienes julemarked kan du kjøpe kunst fra åtte av Bergens galleri og visningsrom, fra kunsthåndverk til trykk, fra tegninger til maleri. Besøk Gallerienes Julemarked med stands fra KRAFT, FELT galleri, Galleri Langegården, Kunstgarasjen, Bergen Kunsthall, Kunstguide.no, TrykkerietBergen og Entrée.

 
Kunstguide kommer til Oslo!
Kunstguide kommer til Oslo!
Torsdag 17.11 kl 1730-1930
Inventarium

Fra torsdag 17.11 til søndag 20.11 holder kunstguide.no utstilling på Inventarium i Markveien 51. Blant kunstnerne som stiller ut finner vi blant andre Klara Sofie Ludvigsen, Gunvor Olsen og Sissel Blystad - vel møtt!

Åpningstider: Fredag/lørdag 12-17.30, søndag 12-16.

 
Heidi Bjørgan i gruppeutstilling
Heidi Bjørgan i gruppeutstilling
3.11 - 11.12
Galleri s.e Kalfarveien 74b

“Restive Element”: Utstillingen åpner 3.11, kunstnere som deltar er Heidi Bjørgan (NO), Chen Xiaodan (CN), Linda Sormin (CA), and Krestine Maria Harboe Lorentzen (DK) – kuratert av Bjørn Inge Follevaag og Tina Zhang Ting

 
"Yonder" - Nina Grieg
"Yonder" - Nina Grieg
Utstillingsperiode: 28.10. - 20.11.2016
Christinegården, Formannsvei 3, Bergen

YONDER, som betyr fjernt men innen synsvidde, tar utgangspunkt i silhuetter av landskap. Utstillingen tangerer mellom å undersøke billedlige fremstillinger og videre persepsjon av disse gjennom omforming av silhuetter til tredimensjonale, håndterbare objekter.

 
Kunstguide deltar på Interiør- og boligmessen!
Kunstguide deltar på Interiør- og boligmessen!

I år er kunstguide.no valgt ut som utstiller på Interiør- og boligmessen som går av stabelen i Grieghallen i Bergen 21. til 23. oktober. Kunstnere som er representerte i utstillingen er bl.a Torgrim Sund, Hedvig Thorkildsen, Gunvor Olsen, Egil Røed, Klara Sofie Ludvigsen, Reinhard Haverkamp, Kamilla S Mathiesen og Magnar Moen. Les mer om messen her.

Velkommen på vernissage fredag 21. oktober kl 1830!

 
Siste visningsuke for Cato Løland på Entrée
Siste visningsuke for Cato Løland på Entrée

Cato Løland sin utstilling står frem til 15. oktober på Entrée i Markeveien 4B, les om utstillingen her.

 
"Oppspenn" - Reinhard Haverkamp
"Oppspenn" - Reinhard Haverkamp
Lørdag 24.9 kl 14:00
Vedholmen galleri

Velkommen til "OPPSPENN" - ny separatutstilling som åpner lørdag 24. september kl. 14.00 signert Reinhard Haverkamp: Skulptur & Mobiler. Åpningstale ved Aslak Høyersten, daglig leder VISP.

 
Petra Dalström – "Vattnet sinar / Jorden tystnar"
Petra Dalström – "Vattnet sinar / Jorden tystnar"
24.9 - 16.10
Hordaland kunstsenter, Klosteret 17 5005 Bergen

I utstillingen Vattnet sinar, Jorden tystnar undersøker Petra Dalström elementenes fysiske og poetiske egenskaper som skulpturelt materiale. Utstillingen kommer til å endre karakter over fire uker, verk skiftes ut og videreutvikles.

 
Synneva Heradstveit i Galleri Puls
Synneva Heradstveit i Galleri Puls
27. august- 24. september
Galleri Puls, Norheimsund

Akvarellutstilling med kunstner Synneva Heradstveit fra kunstguide.no og Trine Lotte Krogseth

Vernissage lørdag 27. august kl. 12:00

Åpningstale ved Merethe Gauden. Det vil også være mulighet til å høre opptaket av Tingingsverket Planting igjen fra 27. august og utover høsten. Tingingsverket er skrevet av komponisten Knut Vaage til kunstverket som står på Straumhaugen i Norheimsund, laget av Jaakko Pernu. Musikerene som fremførte verket er Benedicte Maurseth, Silje Hveem, Reidun Horvei, Arild B. Nielsen og Geir Botnen.

Les mer her.

 
Smak av bok Visningsrommet USF
Smak av bok Visningsrommet USF
18. august - 28. august
Viningsrommet USF

Smak av bok

Vernissage 18. august kl. 19:00

Boken i skjæringsfeltet mellom massekommunikasjon og hellig objekt. Kunstnergruppen undersøker bokens metaforiske og sensoriske muligheter gjennom felles tema.

Dino Dikic, Kurt Johannessen, Sarah Jost, Imi Maufe, Rita Marhaug, Håkon Holm Olsen, Julie Lillelien Porter, Randi Annie Strand, Elisabet Alsos Strand, Anja Ulset

 
Periskop- Line Hvoslef
Periskop- Line Hvoslef
20. august- 19. september
Vedholmen Galleri

Separatutstilling med malerier av Line Hvoslef

Periskop
Line Hvoslef

Vernissage

  1. august kl. 18:00

Tekstforfatter og sceneartist Heidi Tronsmo & komponist Glenn Erik Haugland i samarbeide med forfatter og komponist Øivind Hånes, vil åpne utstillingen. Det er med stor glede at kunne byde velkommen til en ny separatutstilling med malerier signert Line Hvoslef. Etter et hektisk og innovativt år med to store utsmykninger i det offentlige rom ( Stavanger og Voss), samt utstillinger og utvikling av det nye internasjonale kunstsenteret i Nord-Norge «Tare & Steigen AIR « viser her helt nye arbeider til en sver profesjonell og alsidig kunstner, hvilket et 10-årig arbeidsstipend mottatt i 2015 også avspeiler.

«Jeg har lenge arbeidet innenfor et malerisk fabulerende billedspråk. I skjæringspunktet mellom det figurative og det nonfigurative. Ved å kombinere organiske og maskinliknende former forsøker jeg å skape uutgrunnelige møter mellom natur og teknologi. Jeg har tradisjonelt arbeidet på store lerreter, men har de siste årene også benyttet plate. I den forbindelse har jeg eksperimentert med å integrere ulike tekniske elementer i billedflaten. Dette har resultert i større lydinstallasjoner jeg har kalt ”lydvegger”. Sist som utsmykning ved Voss nye videregående skole. (KORO). Utstillingen på Vedholmen Galleri kaller jeg for « Periskop », og består av store og små arbeider i olje på lerret og collage i blandet teknikk.»

www.vedholmen-galleri.com

 
Magic of Seven - Gitte Sætre
Magic of Seven - Gitte Sætre
19. august - 10. oktober
Stiftelsen 3,14

Magic of Seven
Gitte Sætre

Vernissage 19. august 18:00

“Magic of Seven” skildrer kollektive øvelser mellom syv kvinner, sammenstilt med arkivmateriale fra ulike kriger som utspiller seg. Sætre utforsker vekselspillet mellom kollektive mønstre og individuelle menneskers handlinger. Arbeidet er preget av samtidens alvor, men likevel finnes det rom for humor og stille refleksjon.

“Magic of Seven” depicts collective exercises involving seven women, juxtaposed with archival material from various wars that unfold. Sætre explores the interaction between collective patterns and individual human actions. Her work is characterized by the weight of contemporary society, yet opening room for humor and quiet reflection.

Stiftelsen 3,14

Vågsallmenningen 12, 5014 Bergen

Les mer her.

 
Medlemsutstilling i Kunstgarasjen med kunstnere fra kunstguide.no
Medlemsutstilling i Kunstgarasjen med kunstnere fra kunstguide.no
19. august- 25. september
Kunstgarasjen

Nina Malterud, Brit Bøhme, Bodil Røvik-Larsen, Anne Knutsen og Kurt Johannessen.

Kunstgarasjens første medlemsutstilling i høst er en tettere og mer konsentrert utstilling av færre kunstnere, men mange uttrykksformer. I arbeider av Nina Malterud, Brit Bøhme, Bodil Røvik-Larsen, Anne Knutsen og Kurt Johannessen, får vi ulike innfallsvinkler til temaer om tid, kontemplasjon og materialitet. Kunstnerne viser maleri, foto, tegning, keramikk og video. Alle arbeidene er for salg.

Les mer her.

 
SWAY - Carl Martin Hansen
SWAY - Carl Martin Hansen
11. august- 11. september
Galleri BOA, Oslo

Carl Martin Hansen
SWAY

  1. august - 11. september 2016
    Vernissage 11. august kl. 18.00

Utstillingen med Carl Martin Hansen i Galleri BOA i Oslo inneholder både skulpturelle arbeider, malerier og tegninger. Et hovedelement vil være en installasjon av transparente malerier montert fritt i rommet. Utstillingen har tittelen SWAY, et ord med dobbelt bunn som antyder både bevegelse og musikalske referanser.

Det vil i forbindelse med utstillingen bli lansert et nytt kunstkatalog med en collage av billedinntrykk fra arbeider, skisser og prosesser samt et utvalg av tekster.

For videre informasjon om arbeider av Carl Martin Hansen se www.cs55.no/cmh.

Les mer om utstillingen her.

Utdrag fra katalogtekster:

"De er fryktelig pene, disse tegningene. Virkelig pene, på den måten som vanligvis bare jenter klarer å være. Aldri en mann, og i hvert fall ikke en tegning. Og jeg må jo innrømme det – jeg var totalt utslitt da jeg så dette i Bergen for to dager siden, og hele dagen etter gikk jeg zombifisert rundt i Oslo uten å bli kvitt eksponeringen av dem på øyelokkenes innside, før jeg nå, virkelig kritisk sliten, nedtegner disse sytete radene i Bodø en søndagskveld.

Det er neppe tilfeldig at jeg griper etter termer som vanligvis er forbeholdt musikkanmeldelser, fordi denne utstillingen er også dette – en dyp, murrende bassgang med en feedbackdynket gitarsolo over. Den typen jazz som bare blir spilt av rockemusikere. Eller ok da, den typen jazz som bare blir malt av billedkunstnere."

  • Tommy Olsson


    "Vi ser vibrerende rom, bygd opp av felt, hvor noen forblir ubehandlet, andre har en tydelig materialitet ved seg, strekene danner bevegelse og rytme, fargenes ulike stemme går i ulike retninger, lyder oppstår, i rommet finner du deg selv i bevegelse, du vil gå frem og tilbake, du går tett på og lukter, du tar noen skritt tilbake for å få helheten, du må ta på kroppen din og oppdager at bildene har satt seg fysisk et sted. Det hele skjer ganske raskt, men det totale kaos uteblir.

Det kan synes som Carl Martin har publikum i sin hule hånd i sine valg av estetisk uttrykksform. Det tydelig utydelige holder oss fast, vi blir nødt til å tenke selv. Og når vi har tenkt en stund, blir de nonfigurative bildene en slags altertavle. En konsentrert flate hvor livet utspiller seg, døden, oppstandelsen, kjærligheten og grådigheten - alt i dette velkjente fryktelige vakre dramaet. Og vi lukker øynene og ser mørket spise lyset."

  • Gitte Sætre
 
Skumringssoner- gruppeutstilling med Gabriel Johann Kvendseth
Skumringssoner- gruppeutstilling med Gabriel Johann Kvendseth
2. juli - 7. august
Kunstlåven i Seljord

Sommarutstillinga 2016 «SKUMRINGSSONER»
Åpning lørdag 2. juli kl. 17
Åpent 3. juli - 7. august kl. 11-17

Richard Alexandersson - Serina Erfjord - Lillebet Foss - Habima Fuchs - Mathijs van Geest - Mikael Øye Hegnar - Johanne Hestvold - Kaia Hugin -Cecilia Jonsson - Gabriel Johann Kvendseth - Kaja Leijon - Christian Tony Norum - Per Kristian Nygård - Eirik Senje - Hilde Skevik - Sam Smith - Ingrid Torvund

Skumringssoner: av engelsk Twilight Zone
: a situation or an idea that is unclear or confusing
: a world of fantasy where things are not real

The Twilight Zone var ein amerikansk tv-serie som hadde som konsept å vise at det finnes “eit femte element” ein tilstand mellom lys og skygge, mellom vitskap og overtro, mellom tid og rom. (https://no.wikipedia.org/wiki/The_Twilight_Zone)

Biletkunsten buldrar i veg på kryss og tvers av tida. Framtidsvisjonar møter fortidsfragment. Alle tider blir filtrera gjenom kunstens prisme. Kunstromet er på ein måte ei tidsmaskin, ein portal til ulike stader og tider og former for tid. Sjølve det anakronistiske, elementet av å vera tidsmessig malplassert, i fortidig eller framtidig forstand, er ein sentral kvalitet ved kunst. Det er ei kjensgjerning at biletkunsten insisterar på å halde i hevd metodar for biletproduksjon eller biletspråklege former som er forelda, teknologisk sett, og samstundes fabulere fram mogelege framtider. Kunsten resirkulerar og omkalfatrar historien i stadig fleire former. I kunsthistorien fylgjer renessansar som perler på ei snor. Me har freista å finne fram til ei gruppe kunstnarar som kan utfordre og belyse kunstens evne til å fryse, forme og veve tida gjenom sine prosjekt.

Kunstnarleg råd for sommarutstillinga 2016:

Øystein Wyller Odden
Ellen Henriette Suhrke
Ånond Versto

 
Kunstauksjon i Kunstgarasjen
Kunstauksjon i Kunstgarasjen
16. juni 2016 kl. 20:00. Dørene åpner 19:00.
Kunstgarasjen

Velkommen til auksjon i Kunstgarasjen!

Kunstgarasjen inviterer til en spennende og morsom kveld torsdag 16.juni med Sjur Hjeltnes som auksjonarius. Over 40 kunstverk fra kunstnere i Hordaland skal auksjoneres, og utropsprisene starter fra kr. 1000,- og oppover.

Dørene åpnes kl. 19.00, få et glass cava og se auksjonsutstillingen. Auksjonen starter kl. 20:00.

Verkslisten til auksjonen finner du her.

Blant de representerte kunstnerne er det en rekke Kunstguide- kunstnere: Anja Ulset, Elly Prestegård, Gitte Sætre, Grethe Unstad, Håkon Holm- Olsen, Heidi Bjørgan, Hilde Skjeggestad, Kurt Johannessen, Line Hvoslef, Lisbeth J. Sjøvoll, Rita Marhaug, Sissel Blystad, Synneva Heradstvedt, Tom Kosmo og Torill Nøst.

Vil du registrere deg som byder, send mail til auksjon@kunstgarasjen.no eller ta kontakt via tlf. 535 03 950/ 415 04 827. Det er mulig å forhåndsby frem til kl 12:00 16. juni.

Vi gleder oss!

 
«Samtale rundt gult» - Grethe Unstad
«Samtale rundt gult» - Grethe Unstad
09. juni- 03. juli
Galleri LNM, Oslo

”Gul er en sårbar farge å jobbe med. Det skal så lite til med innslag av andre farger iblandet den gule, før den tipper over og blir skitten eller uklar, eller blir en annen farge (grønn, orange). Å finne fargens lyskraft handler hele tiden om ørsmå justeringer og samspill mellom ulike fargetoner. Alle fargene må få sin definerte plass innenfor flaten og i samspill med hverandre, slik at det oppstår en dualitet og spenning i kommunikasjonen mellom dem.”

Grethe Unstad jobber innenfor kategorien maleri, hvor det er fargen som ligger til grunn for maleriske undersøkelser. Hun utforsker maleriet med begrensede virkemidler ved å bruke to farger, eller et begrenset antall farger opp mot hverandre. Fargens lyskraft og koloritt står sentralt i hennes arbeider. Gjennom små variasjoner og repetisjoner i farge og format skaper hun rytme og bevegelse. I det ligger det et formalt grep, hvor det blir undersøkelser av fargeplan og fargens uendelige foranderlighet som er den bærende gestalten.

”Maleriet er for meg et stort handlingsrom, hvor jeg lager meg fargemessige problemstillinger som jeg har lyst til å undersøke, og lar ting få utvikle seg ut i fra det. Det er dette jeg arbeider med nå, – møter mellom fargeflater og hvordan fargene påvirker hverandre.”

Teknikken hun bruker er eggoljetempera. Temperamaleriet gir en nesten fløyelsaktig overflate og skaper et vakkert og sanselig uttrykk. Øyet oppfatter samme farge forskjellig avhengig av hvordan lyset faller på flaten, noe som gjør at mange farger ligger og ” vipper” innen ulike fargetemperaturer og i forhold til hvor du beveger deg i rommet.

Grethe Unstad (F. 1959 ) har sin kunstutdanning fra Kunstskolen i Kabelvåg 1983-85 og Vestlandets Kunstakademi (KHiB), avgangsår 1992. I tillegg til egen kunstnerisk praksis, har Unstad vært en del av den faste undervisningsstaben ved Kunstskolen i Bergen (KiB) hvor hun og også har fungert som rektor fra 2005 – 2010 og 2013-15.

Grethe Unstad hadde sin debututstilling på Allmenningen Galleri i Bergen i 1995. Etter det har hun hatt en rekke separatutstillinger, i bl.aOslo Kunstforening, Tromsø Kunstforening, Møre & Romsdal Kunstnersenter, Nordnorsk Kunstnersenter og private gallerier. Hun har utført flere utsmykkingsoppdrag, bl.a. Apeltun Skole, Eikelund Kompetansesenter, Det Nye Rikshospitalet i Oslo, St. Olav Hospital i Trondheim. Hun er representert i ulike samlinger, som Norsk Kulturråd og Nordland Fylkeskommune.

Utstillingen er støttet av: Vederlagsfondet, Kulturrådet og Bergen Kommune.

Åpningstider:
mandag: stengt
tirsdag – fredag: 11-17
lørdag – søndag 12-16

Les mer om utstillingen her.

 
Anne-Sophie Blytt - separatutstilling
Anne-Sophie Blytt - separatutstilling
10. juni - 19. juni.
Visningsrommet USF Verftet

"Old School modernisme, malt med ro og verdighet", sa kunstkritiker Øystein Hauge om Blytt sin forrige utstilling. Det er tre år siden. Denne kunstneren tar seg tid. Men nå er det klart for ny separatutstilling i Visningsrommet USF med nye arbeider og noen mindre papirarbeider.

Anne-Sophie Blytt er billedkunstner og arbeider med maleri. Hun har en lang praksis som kunstner og en rekke utstillinger og innkjøp bak seg, og som maler forvalter hun en håndverkskvalitet av format. De siste årene har hun arbeidet spesielt med tanke på en større separatutstilling og vi er glade for at Visningsrommet USF blir stedet for denne utstillingen. Blytt arbeider med abstrakte motiver, med tempera på linlerret, ofte serielt og i forholdsvis store formater. Fargen er det meningsbærende element og bringer stofflighet til geometriske former. Tid, tanke og ro ligger bak Blytts kunst.

Se kunstnerens hjemmeside her.

Les også Heidi Jægers tekst her.

Utstillingen åpner fredag 10. juni kl. 18.00. Vises til søndag 19. juni.

Åpningstider: Kl. 12.00 - 16.00 alle dager, unntatt mandag som er lukket. Gratis adgang.

 
Samanhengande - kunst fra kunstguide
Samanhengande - kunst fra kunstguide
Åpning fredag 27. mai kl 19.00
Kunstgarasjen

Med: Kamilla Sajetz Mathisen, Heidi Bjørgan, Kiyoshi Yamamoto, Inger-Johanne Brautaset, Kirsti van Hoegee, Elin Brissman, Aud Bækkelund, Gitte Sætre og Livio Lilli

Kurator: Kjell-Erik Ruud

Kunstgarasjen vs. Kunstguide

Kunstgarasjen inviterte i vinter kunstguide.no til å gjøre en utstilling i våre lokaler – og kunstguide.no ga kurator Kjell-Erik Ruud fritt spillerom til å sette sammen en utstilling med kunstnere fra www.kunstguide.no.

Kunstgarasjen og kunstguide.no skal begge synliggjøre kunst og kunstnere i Hordaland og arbeide for å øke salget av kunst og har derav sammenfallende formål og ambisjoner – mange kunstnere som er representert på kunstguide.no er også medlemmer i Kunstgarasjen. Sammen jobber vi for å vise frem bredden og kvaliteten blant profesjonelle kunstnere i fylket, og for økt bruk og omsetning av kunst.

Samarbeid mellom oss er naturlig og kanskje til og med selvfølgelig. Denne utstillingen er det første synlige resultatet hittil og er et resultat av en dialog som har fulgt hele prosessen med å etablere Kunstgarasjen. Det er en start, og vi gleder oss til fortsettelsen.

Utstillingsperiode

  1. mai-19. Juni, 2. August-14. August 2016
 
Kunstutstilling på Agatunet i Hardanger
Kunstutstilling på Agatunet i Hardanger

Utstillingen er åpen hele sommeren og står frem til 31. august. Les om utstillingen her.

 
What matters – Susanna Kajermo Törner
What matters – Susanna Kajermo Törner
6. mai - 22. mai
Agder Kunstsenter, Kristiansand

Separatutstillingen What matters med Susanna Kajermo Törner står fra 5. mai- 22. mai på Agder kunstsenter. Les om utstillingen her.

 
Sissel Blystad - siste uke!
Sissel Blystad - siste uke!
1.4 - 24.4
Kunstgarasjen

Blystad presenterer en rekke nye mindre arbeider og en serie tegninger fra 1997, med mer. De nye mindre arbeidene er som abstrakte collager, bygget opp av rester av ulltråd som hun har farget selv.

 
d e n a n d r e s i d e n - utstilling med Bo Magnus
d e n a n d r e s i d e n - utstilling med Bo Magnus
8. april til 8. mai kl 12-16
Galleri Christinegård

Begreper som innsikt og opplysning er knyttet til synssansen (Erling Sandmo). Utstillingen undersøke begrensninger som ligger i konstitusjoner, institusjoner, regelverk og måleinstrumenter i møte med ukontrollerte bevegelser. Den problematiserer gjerder, murer og grenser gjennom sanselige maleriske arbeider som er transparente og samtidig mulig å se fra to sider, også ”den andre siden”.

 
Kari Hjertholm på Galleri Langegården
Kari Hjertholm på Galleri Langegården
12.3 til 10.4
Galleri Langegården

Hjertholm (f. 1954) har i over 30 år laget tekstile arbeider holdt mellom svart og hvitt. Hun har nylig tatt et sprang i en koloristisk retning. I Galleri Langegården viser hun arbeider fra begge periodene. Hun ønsker å få til en poetisk musikalitet der hvert arbeid har sin egen visuelle klang. Ettersom man beveger seg i rommet, danner lysets spill et subtilt og poetisk skifte mellom bunnfargen og en delvis transparent overflate. Verkenes tolkning er åpen og overlates til betrakteren.

 
Kunstgarasjen
Kunstgarasjen

Kunstgarasjen (Møllendalsveien 15, Bergen) er et nystartet visningsrom for samtidskunst som arbeider for å øke interessen for kunst, øke bruk og omsetning av kunst, og styrke kunstnerne i regionen sitt inntektsgrunnlag. Første utstiller er Trine Lise Nedreaas, i tillegg er det en medlemsutstilling med mange kunstnere fra kunstguide, bl.a Gabriel Johan Kvendseth, Hilde Skjeggestad og Anja Ulset.

 
Øyvind Pål Farstad åpner utstilling på Galleri Puls i Norheimsund.
Øyvind Pål Farstad åpner utstilling på Galleri Puls i Norheimsund.
Lørdag 5. mars kl 1200, frem til 16. april.
Galleri Puls, Gamlebanken i Norheimsund.

Øyvind Pål Farstad (1963) er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo og ved Vestlandets kunstakademi i Bergen, hvor han gikk ut våren 1999. Han har en mangfoldig kunstnerisk praksis bak seg, der humor, i en særegen form, er et gjennomgående trekk. Denne humoren belyser ofte et sosialt eller politisk tema. Les mer om utstillingen her.

 
Rasmus Brinch stiller ut på Oseana
Rasmus Brinch stiller ut på Oseana
20. februar - 20.mars
Oseana Kunst- og Kultursenter

Grunnleggende visuelle virkemidler er utgangspunktet i Rasmus Brinchs kunstprosjekt. Gjennom digitale verktøy bearbeides enkle elementer mot mer komplekse uttrykk, vist i varierte teknikker. Senere arbeider er hovedsakelig animasjon vist i romlige videoinstallasjoner, med et arkitektonisk tilsnitt.Utstillingen står til 20. mars på Oseana Kunst- og Kultursenter, Mobergsbakken 20, 5200 Os.

 
Tom Kosmo på Galleri Langegården
Tom Kosmo på Galleri Langegården
Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen

Tom Kosmo åpnet lørdag 13. februar utstilling på Galleri Langegården, les mer om utstillingen her.

 
Sniktitt på Bergen Assembly
Sniktitt på Bergen Assembly
4.2 kl 20:00
Østre, Østre Skostredet 3, Bergen

Den andre utgaven av Bergen Assembly er rett rundt hjørnet – VISP inviterer til en eksklusiv sniktitt på 2016-programmet sammen med direktør Haakon Thuestad og kuratorgruppen Praxes. Les mer om programmet her.

Enkel servering – velkommen.

 
Malin Lennström-Örtwall med ny utstilling
Malin Lennström-Örtwall med ny utstilling
27.1 kl 18.00
Galleri Christinegaard, Formanns vei 3, Bergen

I utstillingen "Escapes and Denials" viser Malin Lennström-Örtwall tegning og installasjon som undersøker problemstillinger rundt migrasjon, kolonialisme og globalisering på Galleri Christinegaard, Formanns vei 3. Vernissage 29.januar kl.18. Utstillingsperiode 29.jan-21.feb. Lørdag og søndag kl.12-16. Les mer om utstillingen her.

 
Utstilling Elin Brissman "var som helst".
Utstilling Elin Brissman "var som helst".
16.1 - 7.2
Galleri Langegården

I hovedrommene viser Elin Brissman (f. 1982) utstillingen «var som helst». Elin Brissman er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen avd. Akademiet (2011). Hun bor og arbeider i Bergen. I løpet av få år har hun gjort seg bemerket som kunstner både lokalt og nasjonalt: Hun har hatt flere separat- og gruppeutstillinger, fikk i 2012 Fineart-prisen ved Statens Høstutstilling, har vært Vossajazz-kunstner og deltar på den kommende Vestlandutstillingen. Hun skal i 2017 blant annet stille ut på Trafo i Asker. Dette er hennes andre utstilling i Galleri Langegården.

 
Kuratorens utvalgte - kunst fra kunstguide.no
Kuratorens utvalgte - kunst fra kunstguide.no
27.11 kl 19:00 til 5.1. kl 20:00
Galleri Neptun (Scandic Neptun) Valkendorfsgate 8, Bergen

Med "Kuratorens utvalgte" har kunstguide.no gitt kurator Gitte Sætre fritt spillerom til å velge ut kunstverk fra www.kunstguide.no. Følgende kunstnere er representert på utstillingen: Håkon Holm-Olsen, Gabriel Johann Kvendseth, Eva Ljosvoll, Klara Sofie Ludvigsen, Bjørg Taranger, Bo Magnus, Torild Inger Børretzen, Nina Malterud, Malin Lennström-Örtwall, Torill Nøst og Wim van den Toorn.

Om kuratoren: Gitte Sætre gikk ut fra Skapende Kuratorstudie ved KHIB i 2009 og hadde fra før en BA fra Universidad de las Americas, Mexico (1999). I 2003 etablerte og drev hun visningsrommet KunstiBadet (frem til 2008). Fra 2006 til 2010 utviklet og drev hun den mobile kunst- og formidlingsarenaen 'Luftskipet', som også var hennes eksamensprosjekt ved KHIB. I 2010 startet hun opp Kuratorsamvirket Radiator sammen med Bjørn Inge Follevaag og Kjell-Erik Ruud.

Velkomstdrink til folket - vel møtt.

 
Printshop - kjøp kunst til jul
Printshop - kjøp kunst til jul
23/11/15 kl 13-20
Scandic Neptun, Valkendorfsgate 8

Velkommen til kunstsalg med Bergens ledende gallerier og visningsrom. Her kan du kjøpe kunst fra Bergen Kunsthall, Galleri Langegården, KRAFT, S12, Tag Team og Trykkeriet. Et bredt spekter av kunstverk fra forskjellige kunstnere vil være representert og galleriene vil komme med gode innspill og tips om kjøp av kunst. Foruten trykk vil det også være mulig å kjøpe tegninger, kunsthåndverk, foto, maleri m.m. Arrangementet er åpent for alle som ønsker å kjøpe kunst – enten som bedrift eller som privatperson. Printshop avholdes i loungen og i galleriet i første etasje på Scandic Neptun – velkommen!

 
Kari Aasen "Keramikk"
Kari Aasen "Keramikk"
31.10 kl 13:00
Oseana

Kari Aasen stiller ut i Hvelvet på Oseana, siste visningshelg denne helgen. På lørdag er det artist talk med kunstneren kl 13:00 i galleriet.

 
Feng Xian Lin: "Fargerike 33 A"
Feng Xian Lin: "Fargerike 33 A"
Åpning lørdag 24. oktober kl. 14 – 16.
Galleri Langegården

Innledning ved Bjørn Inge Follevaag / musikalsk innslag ved Zheng Yuyue.

FENG XIAN LIN (født i Kina i 1960) har hatt et stort antall utstillinger i inn- og utland og har arbeidet i ulike medier som foto, akvarell og kalligrafi. Flere bøker er utgitt i samarbeid med Jan Erik Willgohs – den siste i 2014: «Traces – Portraits of Chinese Minorities». Les mer her.

 
Kunstauksjon Syria
Kunstauksjon Syria
27/9 kl 18-22
Østre, Skostredet 3

Søndag 27/9 arrangerer kunstnere i Bergen en kunstauksjon til inntekt for Flyktninghjelpen. Nærmere 80 kunstnere har donert kunstverk, bl.a Tone Vigeland, Hilde Skjeggestad, Klara Sofie Ludvigsen, Tom Kosmo, Hanne Borchgrevink, Torgrim W. Sund - og mange, mange flere.

Dørene åpner kl. 18.00 med visning av donerte verk i første etasje. Auksjonen starter kl. 20.00 presis, auksjonarius er Inger Elisabeth Mohn fra Mohn Kunsthandel.

Last ned katalogen over alle kunstverkene her.

 
Reflection Intersection
Reflection Intersection
5/9 til 4/10
Galleri Neptun, Scandic Neptun

Utstillingsåpning Galleri Neptun: REFLECTION INTERSECTION, Carl Martin Hansen, skulptur, maleri og tegning.

De forskjellige uttrykkene synliggjør impulser og indre bilder omkring den samme visjonen. Arbeidene antyder musikalske, kroppslige og landskapsmessige forbindelser men står åpne for betrakterens egne tolkninger. Tittelen på utstillingen hentyder til både refleksjoner og lys samt musikalske referanser.

Utstillingen vises fra 5. sept. til 4. okt. 2015 og er åpen døgnet rundt.

Les mer her.

 
Critics´ conversations - focus on Performance Art
Critics´ conversations - focus on Performance Art
6. september kl 19:00
Landmark, Bergen Kunsthall

Welcome to yet another edition of Critic´s conversations – this time focusing on performance art at PAB Open. The panel will also discuss a couple of ongoing exhibitions in Bergen and the talk will be held in English.

The panel: Agnieszka Gratza: Independent Writer and Critic working in the UK, Gratza has worked for Frieze, The Guardian, Artforum and more.

Espen Johansen: Art historian and curator, works and lives in Bergen.

Cecilie A. Størkson: Art historian, works as writer and art mediator in Bergen.

Moderator: Kristoffer Jul-Larsen: Jul-Larsen has a literary doctorate and writes for many major publications in Norway and abroad.

 
Perpetuum Mobile - the Art of the Impossible
Perpetuum Mobile - the Art of the Impossible
4/9 til 20/9
Bergen Kjøtt

Fredag 4. september kl 20.00 åpner billedkunstneren Silje Heggren separatutstillingen Perpetuum Mobile - the Art of the Impossible på Bergen Kjøtt i Skuteviken. Utstillingen vil vise malerier og tegninger som spinner rundt Heggrens fasinasjon for evighetsmaskiner og evighetsmaskinenes historie. Utstillingen holder åpent onsdag-søndag klokken 12.00-16.00, og den står til og med søndag 20. september

 
Salgsutstilling med Richard Devereux
Salgsutstilling med Richard Devereux
Lørdag 8/8 kl 14:00
Galleri Mjøsvågen

Arbeidene hans er innkjøpt av bl.a Siena Art Institute, The Scottish National Gallery of Modern Art, Tate Gallery, Van Abbemuseum i Holland og Vancouver Art Gallery i Canada. Besøk hjemmesiden til Devereux her.

 
KunstLogen
KunstLogen
Lørdag 27/6 kl 10 - 18, søndag 28/6 kl 11-19
Logen Teater

Logen Teater blir i helgen forvandlet til en kunstsalong over to etasjer med 40 deltakere. Foruten markedet kan du oppleve klær som vandrende kunst, hvile øynene på minimalistisk porselen, oppleve Gunvors lille tegneunivers, ha et møte med frosken og ha dialog om trær utendørs. Les mer her.

 
Lanseringsfest for kunstguide.no
Lanseringsfest for kunstguide.no
20:00
Landmark

Kunstguide.no er nettsiden som presenterer Hordalands kunst og kunstnere overfor det brede publikum. Ved lansering vil kunstguide.no presentere over 60 av fylkets kunstnere - og nettsiden vil stadig utvides med nye kunstnere og informasjon om hva som skjer i kunstfeltet. Kvelden blir også en sommeravslutning for VISP og vi håper å se så mange av våre medlemmer denne torsdagskvelden.

Performance ved Mia Øquist, lyd Erik Andreas Røkland
Musikalsk innslag: Soft Inc
DJ for kvelden: Admir Kenan.

Velkomstdrink til folket - og totebags til de 50 første!

 
Kritikersamtaler - med fokus på Festspillutstillingen
Kritikersamtaler - med fokus på Festspillutstillingen
28. mai kl 17:00
Litteraturhuset i Bergen

Velkommen til en ny utgave av Kritikersamtaler, denne gang med fokus på Festspillutstillingen på Bergen Kunsthall med Ane Hjort Guttu. Andre utstillinger som panelet vil diskutere er Fredrik Raddum på Galleri s.e​, Myke monumenter på KODE, Kader Attia på Stiftelsen 3,14​ m.m.

Panelet består av mangeårig kritiker i VG og Dagsavisen, Lars Elton, Morgenbladets Sigrun Hodne og Sigrun Åsebø (Billedkunst, KUNSTKRITIKK​) – Grethe Melby er ordstyrer. Gratis inngang – vel møtt!