Aktuelt
Brynhild Winther er vinner av Pedrofondet
Brynhild Winther er vinner av Pedrofondet

Pedros minnefond ble stiftet i 2001 på bakgrunn av arvede midler fra tegneren PEDROs enke. Fondet deler ut et stipend på 20.000 kroner til en ung tegner. I år har Tegnerforbundet gleden av å gi stipendet til Brynhild Winther. Fra juryen:

Juryen ble meget begeistret for Winthers arbeider, og ser ett fritt, utforskende og spennende kunstnerskap. Winther har konkrete planer for hvor hun skal, og tydelige prioriteringer som leder henne på veien dit. Vi har stor tiltro til Winthers videre utvikling og ser med forventning fram til å følge hennes kunstnerskap.

 
Kunstauksjon 26. november
Kunstauksjon 26. november
26.11.17

Flere kunstnere fra kunstguide.no er representert, bl.a Astrid Sleire, Anne-Sophie Blytt, Kari Aasen og Håkon Holm-Olsen. Auksjonen starter kl 18, dørene åpner kl 17, les mer her.

 
Hedvig Thorkildsen og Daniel Persson på Galleri Briskeby
Hedvig Thorkildsen og Daniel Persson på Galleri Briskeby

Til utstillingen "Berget" presenterer de individuelle prosjekter som forenes tematisk. Gjennom abstraksjon og representasjon av landskapet, viser de grafiske verk i dialog - som visuelle refleksjoner på forholdet mellom natur, kultur og mellom ulike fotografiske elementers assosiative funksjoner. Les mer her.

Hedvig Thorkildsen (f.1982) og Daniel Persson (f.1974) bor og arbeider i Bergen. Begge har hatt flere gruppe- og separatutstillinger, både nasjonalt og internasjonalt.

 
CineArt: videokunst fra KODEs samling
CineArt: videokunst fra KODEs samling
7. juni kl 20.00

Cinemateket i Bergen, USF Verftet, 7. juni kl 20.00.

Velkommen til en ny utgave av CineArt, VISP og Cinematekets samarbeid om å vise videokunst i kinosalen. På kveldens utgave har vi invitert konservator Eli Okkenhaug til presentere utvalgte verk fra KODEs egen samling. Verkene som vises er:

Per Tejer South of Heaven, Chapter 1, 2003 29:03 min

Trine Lise Nedreaas It takes two to tango, 2002 10:40 min

Lotte Konow Lund Domestic Violence, 2001 17:39 min

Introduksjon ved Eli Okkenhaug, billetter kjøpes i døren eller på nett.

 
Kritikersamtaler
Kritikersamtaler
1. april kl 13.00
På Urom, Bergen Off. Bibliotek

I Kritikersamtaler går vi gjennom aktuelle utstillinger i Bergen og diskuterer hva de er, hva de gjør og hvordan vi kan forholde oss til kunsten som presenteres.

I panelet: Simen Joachim Helsvig, Silje Hogstad og Lars Staffan Evjen. Moderator er Åse Løvgren, les mer her.

 
Kunsten å bli frisk
Kunsten å bli frisk
18. februar til 25. februar

Kunsten å bli frisk er initiert av legene Hege Havstad Clemm og Maria Engh Sormul. Tiltaket ønsker å samle inn midler til forskning på barnesykdommer, og forske på hvordan kunst og kunstaktivitet kan påvirke hverdagen til kronisk syke barn og om slike aktiviteter og stimuli har en effekt på fysiske plager som smerte mm. Prosjektet er i oppstarten og samler inn penger blant annet gjennom auksjoner av kunst med mer.

I perioden 18. til 25. februar kan du bidra med støtte til Kunsten å bli frisk, for å finne ut hvilke verk som er med på aksjonen trykker du på fanen Kunstverk, som filter velger du "Kunsten å bli frisk", du kan også trykke denne lenken. Dersom du ønsker å kjøpe et verk kontakter du kunstneren direkte på epost-adressen som er oppgitt på kunstnerens side.

 
Kunstnersamtale med Tone Saastad og Tim Ekberg
Kunstnersamtale med Tone Saastad og Tim Ekberg
11.2 kl 14:00

Tone Saastad stiller for tiden ut på KRAFT, les mer om samtalen her.

 
Følg med på utstillinger i Bergen
Følg med på utstillinger i Bergen

Interessert i hva som er på utstilling i Bergen for tiden? Følg med på Utstillingsguide for Bergen!

 
Bjørgan innkjøpt av Innkjøpsfondet
Bjørgan innkjøpt av Innkjøpsfondet

"Objekt 1-245" 2016 av Heidi Bjørgan er blitt kjøpt inn av Innkjøpsfondet for norsk kunsthåndverk! Verket er en del av utstillingen Love of the Real på Galleri f15 i Moss. Se mer av Bjørgans kunst her på kunstguide.

 
Siste uke for David Rios utstilling på Visningsrommet USF
Siste uke for David Rios utstilling på Visningsrommet USF

Utstilling på Visningsrommet USF, står frem til søndag 11. desember. Les mer om utstillingen her.

 
Kunstguide.no på Interiør- og boligmessen
Kunstguide.no på Interiør- og boligmessen

Kunstguide.no deltok på Interiør- og boligmessen, med over 7000 besøkende på messen totalt var det et jevnt tilsig av besøkende til vår utstilling. Følgende kunstnere bidro til messen: Klara S. Ludvigsen, Tom Kosmo, Reinhard Haverkamp, Cato Løland, Hedvig Thorkildsen, Gunvor Olsen, Egil Røed, Magnar Moen og Kamilla S. Mathisen.

 
Tone Saastad er Månedens kunstner
Tone Saastad er Månedens kunstner

Saastad arbeider med romlige lys/fargeinstallasjoner og to-dimensjonale, tosidige, digitalt trykkede tekstilarbeider. Les hele intervjuet her.

 
Norvald Hemre er månedens kunstner i september
Norvald Hemre er månedens kunstner i september

Les hele intervjuet med Norvald her.

 
Christine Hoem er månedens utvalgte kunstner
Christine Hoem er månedens utvalgte kunstner

Les hele intervjuet med Christine her.

 
Gunvor Olsen: månedens kunstner i juli
Gunvor Olsen: månedens kunstner i juli

Du kan lese hele intervjuet med Gunvor Olsen her.

 
Manuel Portioli er månedens kunstner i juni
Manuel Portioli er månedens kunstner i juni

Manuel Portioli er en italiensk maler og kurator bosatt i Bergen. Portioli fullførte sin mastergrad ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen i 2014. Les intervjuet på engelsk her.

 
Tom S. Kosmo er nominert til Queen Sonja Print Award
Tom S. Kosmo er nominert til Queen Sonja Print Award
26. august 2016

Tom S. Kosmo er nominert til Queen Sonja Print Award. De nominate kunstnerne har blitt anbefalt av kuratorer, museumsdirektører og kunstnere fra hele verden. Juryen består av kurator og direktør ved NTU Centre for Contemporary Art Singapore Ute Meta Bauer, kurator for Drawings and Prints ved The Museum of Modern Art New York Starr Figura og kunstneren Martin Puryear. Vinneren av den prestisjefylte prisen annonseres 26. august 2016.

Les mer om prisen her.

 
Kritikersamtaler
Kritikersamtaler
26. mai kl 1800
På Amalies hage

Velkommen til Kritikersamtaler, denne gang med fokus på festspillutstillingen “All around amateur” med Fredrik Værslev, andre pågående utstillinger vil også diskuteres. I panelet sitter Synnøve Marie Vik, Lars Elton og Nicolai Strøm-Olsen, moderator er Grethe Melby. Samtalen foregår på Amalies hage på Bergen Off. Bibliotek, enkel servering – velkommen!

Synnøve Marie Vik er kritiker for Kunstkritikk og PhD-stipendiat i visuell kultur i forskergruppen «Nomadikon: New Ecologies of the Image» ved Institutt for informasjons- og medievitenskap, Universitetet i Bergen.

Lars Elton er kunst og arkitekturkritiker i Dagsavisen og VG, og skriver også for bl.a magasinet KUNST og blir ofte brukt som kommentator i NRK Radio.

Nicolai Strøm-Olsen er redaktør i Frekk Forlag, forfatter og gründer. I 2009 var han co-gründer av magasinet KUNSTforum og i 2010 ble Frekk Forlag stiftet. Strøm-Olsen har skrevet boken Hans Gude – En kunstnerreise (2015) og vært medforfatter på andre utgivelser.

Grethe Melby er medieviter og lektor ved Laksevåg videregående skole, og har tidligere skrevet for blant annet Kunstkritikk og Billedkunst.